Водечка глобална компанија и доверлив бренд за индустриски ремени.

Основана во 1950 година, Ammeraal Beltech е лидер на глобалниот пазар во дизајнирање, производство, изработка и сервисирање на висококвалитетни процеси со високи перформанси и подвижни ленти, достапни денес во 150 земји во светот.

Компанијата вработено околу 3.000 луѓе, најдобрите во бизнисот - луѓе кои го сакаат процесот на трансмисија и се страстни за она што најдобро го прават - помагајќи им на нашите клиенти во нивните предизвици.

Има 10 места за производство во Европа, САД, Канада и Азија. Со центри за продажба во над 80 градови низ целиот свет и сопствени подружници во повеќе од 25 земји. Глобален промет 2019: 411 милиони евра.

Тие континуирано го оптимизираат, надградуваат и подобруваат своето производство, наоѓајќи нови решенија за да можат да одговорат на новите предизвици што ги исполнуваат, како што се поголеми работни брзини и температури, потреба за зголемена чистота и издржливост, како и сè построги хигиенски и безбедносни стандарди