Дивизии
Брендови

Храна и Пијалоци

Нашето портфолио во индустријата за храна и пијалаци е навистина импресивно. Во изминатите дваесет и повеќе години Екотип успешно одговори на сите потреби и предизвици на своите клиенти. Дадовме квалитетни решенија како за домашни така и за странски компании.

Индустријата за храна и пијалоци во нашата земја има долга традиција и затоа оваа индустрија е една од нашите главни фокуси. Повеќе од 20 години ги носиме најновите решенија и иновации и ги снабдуваме нашите локални клиенти со најдобрите производи и решенија на пазарот.

Нашите оддели на производи за филтрирање на течност и воздух, опрема за производство и инженеринг се најзастапени во оваа индустрија. Има толку многу проекти што сакаме да ги споделиме и со кои сме горди но тука, ќе ги споделиме само оние проекти кои придонесоа индустријата за храна и пијалоци да направи поголем технолошки исчекор.

ПРОЕКТИ ЗА ФИЛТРАЦИЈА НА ТЕЧНОСТИ

 • Системи за пред-филтрација
 • Системи за микро-филтрација
 • Стерилна филтрација
 • Филтрација на пиво
 • Брзо откривање на микроорганизми
 • Проверувач на интегритетот на филтрите
 • Омекнувачи на вода
 • Филтрација на вино
 • Инсталација на диспанзери за ладна и амбиентална вода

ПРОЕКТИ ЗА ФИЛТРАЦИЈА НА ВОЗДУХ

 • Инсталација на уреди за филтрација на воздух во индустриски, деловни и угостителски објекти.

ПРОЕКТИ ЗА ПРОЦЕСЕН ИНЖЕНЕРИНГ

 • Тестирање на интегритет на разменувачи на плочи
 • Решенија за пастеризација на мед
 • Комплетен систем за УВ пастеризација за производи
 • Системи за стерилизација на производите
 • Производна опрема: мелници, ваги, ладилни единици
 • Системи за генерирање на азот во производството на вино
 • Обезбедување со опрема и материјали од инокс
 • Подвижни ленти за транспорт на прехрамбени производи

Дивизии

Енологија и енолошки производи
Трансмисија и елементи за трансмисија
Нерѓосувачки челик и алуминиум
Лична заштитна опрема (ЛЗО)
Филтрација на воздух

Брендови

Uvex
AAF
AMMERAAL BELTECH
Perdomini-IOC
SCHIKI
SТAYER SAFETY
3М