Променето на: 2022-04-29

Користење на нашата веб страна

Оваа страна (вклучувајќи ги и наведените документи) ве посочува кон условите на користење за користење на нашата веб страна ecotip.com.mk (нашиот сајт) без разлика дали сте најавени како гостин или како регистриран корисник. Ве молиме прочитајте ги правилата на употреба внимателно пред да започнете да го користите нашиот сајт. Со користење на нашата веб страна, имплицирате дека ги прифаќате овие правила на користење и се согласувате да се придржувате кон истите. Доколку не се согласувате со правилата на користење, ве молиме воздржете се од користење на нашиот сајт.

Информации за нас

1.1 Можеме да ги собереме и користиме следните податоци за вас:

Пристап до нашиот сајт

2.1 Пристапот до нашиот сајт е дозволен на привремена база, и го задржуваме правото да се повлечеме или ја измениме услугата која ја пружаме на нашата веб страна без известување (погледни подоле). Ние нема да бидеме одговорни ако поради некоја причина нашиот сајт е недостапен во било кое време и/или период.

2.2 Од време на време, може да издадеме забрана на посетување на некои делови од нашата веб страна, или целиот сајт, за корисници кои се регистрирани кај нас.

2.3 Доколку одберете, или сте обезбедени со кориснички идентификационен код, лозинка или било каква друга информација како дел од нашата процедура за сигурност, мора да ја третирате оваа информација како доверлива, и несмеете да ја откривате на трети страни. Имаме право да ја оневозможиме лозинката или идентификациониот код, без разлика дали тоа е побарано од ваша или наша страна,во било кое време, доколку според вас не сте успеале да се усогласите со одредбите на овие Услови на Употреба.

2.4 Вие одговарате за сите аранжмани потребни за да имате пристап до нашиот сајт. Исто така, вие сте одговорни за тоа сите лица кои имаат пристап до нашиот сајт преку вашата интернет конекција да бидат запознаени со овие услови (термини) и дека се во согласност со нив.

Авторски Права

3.1 Ние сме сопственици и корисници на лиценцата за правата на интелектуална сопственост на нашиот сајт и на материјалот објавен на него.

3.2 Не смеете да ја модифицирате хартиената или дигиталната копијата на сите материјали кои се испечатени или преземени на било каков начин, не смеете да користите илистрации, фотографии, видеа или аудио секвенци или било каква графика без придружниот текст.

3.3 Нашиот статус (и тој на сите идентификувани соработници) како автори на материјалите на нашиот сајт секогаш треба да се признаени.

3.4 Не смеете да користите ниеден дел од материјалите на нашиот сајт за комерцијални цели без добивање на дозвола за тоа од нас или од нашите лицентатори.

3.5 Доколку печатите, копирате или преземате (даунлодирате) било кој дел од нашиот сајт и ги прекршувате овие Услови на Употреба, вашето право на употреба на сајтот ќе престане моментално (веднаш) и морате, на наше барање, да ги вратите или уништите сите копии од материјали кои сте ги направиле.

3.6 Доколку настане повреда на правата на интелектуална сопственост против лицето кое ја створило повредата ќе биде поведена соодветна постапка пред надлежен орган.

Веродостојност на објавените информации

4.1 Коментари и други материјали објавени или поставени на нашиот сајт не се веродостојни совети. Затоа се откажуваме од секаква одговорност и одговорности кои произлегуваат од таквите постирани материјали од страна на сите посетители на нашиот сајт, или на некој кој може да биде информиран за било која ваква содржина.

Вируси, Хакирање и Други Престапи

5.1 Ние ги процесираме информациите за вас во согласност на нашите Правила на Приватност. Со користење на нашиот сајт, се согласувате на таква обработка и гарантирате дека сите компјутерски податоци обезбедени од вас се точни.

Информации за Вас и Вашата Посета на Нашиот Сајт

6.1 Несмеете да го злоупотребите нашиот сајт со свесно воведување на вируси, тројанци, црви, логички бомби или други материјали кои се нападни или технолошки штетни. Не смеете да пробате да добиете неовластен пристап на нашиот сајт, на серверот на кој нашиот сајт се чува или било кој сервер, компјутер или база на податоци поврзани со нашиот сајт. Не смеете да го напаѓате нашиот сајт со denial-of-service напади или дистрибуирани denial-of service напади.

6.2 Со прекршување на оваа одредба, извршувате криминално дело според Актот на Компјутерски Злоупотреби од 1990. Ние ќе пријавиме било какво пробивање на релевантните органи и ќе соработуваме со овие власти за откривање на вашиот идентитет. Во случај на таква злоупотреба, вашето право за користење на нашиот сајт престанува веднаш. Доколку е створена повреда од точката 6.1, против сторителот ќе биде поведена соодветна постапка за сторено казниво дело регулирано со позитивните прописи.

6.3 Нема да бидеме одговорни за било каква загуба или штета предизвикана од дистрибуирани denial-of service напади, вируси или други технолошки штетни материјали кои може да го заразат вашиот компјутер, компјутерската опрема, програми, податоци или други сопственички материјали поради вашата употреба на нашиот сајт или поради превзимање (данлоудирање) било какви материјали изложени (постирани) на него, или на веб страни поврзани со него.

Поврзување со Нашиот Сајт

7.1 Нашиот сајт не смее да се намести или поврзе со било кој друг сајт, без предходна писмена согласност. Ние го задржуваме правото да ја повлечеме дозволата издадена на вас доколку го сторите тоа без предходна најава.

7.2 Доколку сакате да ги користите материјалите на нашиот сајт, освен како што е утврдено погоре, ве молиме адресирајте го вашето барање на …

Поврзување од Нашиот Сајт

8.1 Нашиот сајт содржи линкови до други сајтови и до нивните средства обезбедени од трети страни, и овие линкови се предвидени само за ваша информација. Ние немаме контрола врз содржините на овие сајтови или ресурси и нема да прифатиме никаква одговорност за нив или било каква загуба или штета која може да потекне од нив.

Надлежност и Применлив Закон

9.1 Македонските судовите ќе имаат ексклузивна јуриздикција над какво било побарување што произлегува од или во врска со, посета на нашиот сајт иако ние го задржуваме правото да поведеме постапка против вас за прекршување на овие услови во вашата земја на престој или кои било други релевантни земја . Овие услови за користење се регулирани со законот во Македонија.

Варијации

10.1 Ние можеме да ги ревидираме овие Услови на Употреба во секое време со измена на оваа страница. Од вас се очекува да се провери оваа страница од време на време и да обрнува внимание на какви било промени кои се направени, бидејќи тие се обврзувачки за вас. Некои од одредбите содржани во овие услови за користење, исто така, може да бидат заменети од страна на одредби или известувања објавени на друго место на нашиот сајт.

Вашите Грижи

11.1 Доколку имате било какви прашања во врска со материјалот кој се појавува на нашиот сајт, ве молиме контактирајте не на info@ecotip.com.mk