Дивизии
Брендови

Медицинска индустрија

Здравствената индустрија е една од најголемите и најбрзо растечките индустрии во светот. Потрошувајќи над 10 проценти од бруто домашниот производ (БДП) на најразвиените нации, здравствената заштита може да претставува огромен дел од економијата на една земја.

Поради светската пандемија повеќе не живееме во истиот свет. Постојат многу нови предизвици на кои треба да се одговори, особено во медицинската индустрија. Подобрувањето на условите за работа во болниците и медицинските установи, како и заштитата на здравјето на медицинските работници и пациентите се наши приоритети.

Во овој сегмент нудиме различни решенија и производи, почнувајќи од единиците и системите за филтрирање на воздухот па се до медицинска филтрација на вода.

Благодарение на нашите искусни партнери во оваа област, имаме за цел да обезбедиме прилагодени решенија за филтрирање за нашите клиенти. Сепак, обезбедувањето чист воздух и чиста вода е основата на се.

Во овој сегмент ги потенцираме решенијата за:

  • Третман на вода
  • Заштита на имунокомпромитирани пациенти од инфекции на вода,
  • Чиста вода во објектите на здравствените установи,
  • Преносна вода за јавните објекти и објекти за домување

Некои од решенијата што имплементиравме во локалните болници се:

  • Инсталирање на целосна воздушна филтрација на воздушните комори и филтрите ХЕПА,
  • Филтрација на воздухот на водух во клима комори од Екотип,
  • Диспензер за ладна и амбиентална вода во некои од приватните клиники,
  • Заштита на вработените и пациентите со заштитните респираторни маски.
  • Дезинфицирање и стерилизирање на простории и површини со Озон.

Дивизии

Трансмисија и елементи за трансмисија
Лична заштитна опрема (ЛЗО)
Филтрација на воздух

Брендови

Uvex
AAF
AMMERAAL BELTECH
SCHIKI
SТAYER SAFETY
3М