Schiki е словенечка компанија основана во 1992 година од нејзиниот основач Сречко Ширца. Компанијата првенствено се занимава со производство на ленти за прехранбената индустрија, нудејќи широк спектар на висок квалитетни транспортни ленти и моторни макари, и други компоненти.

Тие исто така обезбедуваат:

Производи засинџири што се достапни согласно британски стандард и ANSI;
ПВЦ ролни, табли и филмови - решенија за топлинска изолација, звучна изолација и хидроизолација за широк спектар на индустрии, вклучувајќи храна, логистика, шатори и тенди.
Механички компоненти

Благодарение на иновативната опрема и доброто партнерство со првокласни производители на механички компоненти Schiki нуди широк спектар на производи.

Нивното уникатно производство се одвива на нивен имот, тие имаат склад од 5.000 м2 и 20 вработени. Schiki има ISO 2015 стандард за мерење на квалитетно производство и производи.

Со избирање на технологијата на Schiki, клиентите не само што можат да ја намалат својата база на добавувачи, туку исто така ќе имаат пристап до нашата светска мрежа на специјалисти за разни индустрија и производи.