Кога станува збор за опрема за лична заштита при работа, Stayer Safety е компанија со долгогодишно искуство во повеќе земји ширум светот. Со широк спектар, Stayer Safety произведува врвна опрема за здравје и безбедност во сите индустрии.

Основано во 1990 година како увозник и дистрибутер на нараквици Софраф и МАПА и заштита од бучава EAR and BILSOM. Откако се здобија со значително искуство, тие значително ја проширија својата понуда и деловна активност.

Покрај производството на сопствен бренд, Stayer Safety се и претставници на други брендови, како Ансел и Увекс, кои се светски лидери во однос на опремата за лична заштита при работа.

Во моментов, под марката StayerSafety®, на корисниците им се нудат: заштитни ракавици, очила, заштитни и професионални обувки, заштитни респиратори и работна облека.

Покрај продажбата, се обезбедува и професионална поддршка и помош на клиентот.

Нивните клиенти доаѓаат од различни индустрии: од чисти простории во фармацевтската индустрија до челичната индустрија, од градежништво до лаборатории. На нив им веруваат најреномираните компании во Словенија, Австрија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Македонија, Молдавија