Панел Филтри

Панел филтрите играат важна улога во индустријата за филтрирање на воздухот, бидејќи го продолжуваат рокот на траење и квалитетот на внатрешниот воздух (Indoor Air Quality – IAQ) кај воздушните инсталации во разни станбени, деловни или индустриски простории, болници, училишта итн.

Тие се викаат и префилтери затоа што се наменети да ги штитат ситните филтери во сите апликации така што фаќаат крупни честички како ePM10 и погруби, како во влезниот воздух така и во воздухот што се рециркулира.

Панел филтерите се составени од повеќе слоеви на експандирана алуминиумска фолија. Мрежа од нерѓосувачки челик исто така се користи за филтрирање на маснотии, отстранување на магла и филтрирање на честички.

Најпопуларните типови на овие филтери обично се наоѓаат во секојдневна примена во домашните кујни, инсталирани над скари и шпорети.

Продукти

MetaNet
AmerGlas Box
RedPleat
Chevronet