Филтрација во индустријата за храна и пијалоци (PALL)

PALL нуди супериорни решенија за филтрирање на храна и пијалоци во овие сегменти: вино, пиво, јаболковина, дестилирани пијалоци, безалкохолни пијалоци, млечни производи, храна и состојки, филтрирање на канабис и филтрација на воздух, гас, пареа и вода.

Да се ​​создаде уникатност на виното и да се осигура дека неговиот вкус и интензитет на вкус се секогаш зачувани е едноставно кажано уметност. Разни загадувачки материи како што се кристали, остатоци од третман, органски агрегати, бактерии и квасец може значително да влијаат на квалитетот на виното. Примената на технологијата и експертизата на Pall во процесот на филтрацијата на вино ќе ги отстрани ризиците и ќе обезбеди сигурност во квалитетот со овозможување на поригорозна контрола на процесот.

Pall корпорацијата обезбедува решенија за многу аспекти на процесот на производство на вино со традиционални и современи решенија за филтрирање на вино кои го зачувуваат квалитетот и одржуваат најниски оперативни трошоци.

Корпорацијата Пал има многу силно присуство во светот на производство на вино преку стотиците инсталацииза филтрација на вино во секој регион во светот како за најголемите винарии, така и кај најмалите производители – семејни винарии, т.н бутик винарии итн.

Повќе од еден век PALL e во првите редови и ги следи новите достигнувања во преработката на вино, а на нивните решенија честопати се гледа како на репери за филтрација на вино и арома.

Листовите за филтрирање на Seitz® за прв пат беа продадени на винарските визби пред повеќе од 130 години. Оттогаш, се проценува дека повеќе од трилиони литри вино се филтрирани благодарение на овие медиуми за филтрирање.

Од друга страна, во поново време, тука се системи за филтрирање на вино Oenoflow кои го сменија начинот на т.н crossflow филтрација на виното. Со над 1.500 инсталации, системот Oenoflow продолжува да биде водечки на глобално ниво.

Филтрација и стабилизација на пивото

Процесот на правење пиво мора да ги исполнува високите стандарди за зачувување на непогрешливиот вкус, вкус, чистота и свежина на одредена пијалак

Квалитетот на суровата вода, стабилизацијата на микробите, стерилниот воздух и гас, отстранувањето на квасецот и бактериите, разјаснувањето, стабилизацијата и крајната филтрација се од витално значење за одржување на таа рамнотежа. Загадувачи како честички, кристали, остатоци од третман, органски агрегати, бактерии и квасец може да го загрозат вкусот на пивото. Примената на технологијата и експертизата на Pall во правењето пиво може да го отстрани ризикот и да овозможи целосна контрола на процесот.

Секогаш иновативни, врвните производи на Pall го штитат квалитетот и го зачувуваат интегритетот на производот.

Појаснувањето на пивото вклучува отстранување на цврсти материи и квасец од ферментација и созревање. Pall технологиите обезбедуваат чисто пиво без да влијаат на вкусот или стабилноста на пената. Решенијата варираат врз основа на побарувањата на пиварницата. Системите за филтрирање со вкрстени протоци на шупливи влакна се препорачуваат за производство на пиво во индустриски размери, додека решенијата за филтрација на длабочина се погодни за повеќето пивари за микро и занаетчиски производи.

Системот за вкрстување на Pall PROFi е индустриски стандард за филтрирање и разјаснување на пивото со патентиран дизајн и процес на мембрана.

Системот за стабилизација на пивото CBS е нова технологија со имобилизиран PVPP за максимална ефикасност на стабилизација и занемарливи или намалени загуби на PVPP во подолг период.

Pall CFS NEO технологијата обезбедува „стерилна филтрација“ на пиво и ги отстранува загадувачите додека го одржува вкусот и уникатните карактеристики на пивото. Во споредба со пастеризацијата, системот CFS NEO обезбедува поголема микробна безбедност, свежина и стабилност на вкусот по еднаква или пониска цена.

За фино филтрирање, пиварите обично избираат производи засновани на листови, како рамни лимови, модули SUPRAdisc ™ II и модули SUPRApak or или касети за филтрирање на длабочината на Pall со различни дизајни, стапки на одделување и нивоа на безбедност.

Филтрација на јаболковина

Pall се глобален лидер за вкрстена филтрација во Сидер. Корпорацијата Пал има силно присуство во светот на правење јаболковина и е важен снабдувач на технологии за филтрирање на индустријата за јаболка во Велика Британија, како и на сите други региони за производство на јаболковини и перири на глобално ниво.

Листовите за филтрирање Seitz® за прв пат беа продадени на винарските визби пред повеќе од 130 години, но јаболковината е исто така пазар каде што се продаваат многу децении. Во последниве години нашите системи за филтрирање Oenoflow ™ го сменија начинот на расчистување на јаболковината. Со над 1.500 инсталации, од кои многу се во јаболковина, системот Оенофлоу продолжува да биде глобален лидер за филтрација на вкрстени протоци во јаболковина.

Кога се комбинираат со нашите технологии GeneDisc® за брзо откривање на квасец, нашите производи за филтрирање јаболковина им помагаат на клиентите да исполнат високи стандарди за зачувување на вкусот, вкусот и квалитетот

Дестилирани пијалоци

Pall обезбедува решенија за филтрирање, разјаснување и прочистување на производителите на дестилирани алкохолни пијалоци од сите големини. Од отстранување на ладно замаглување во виски до третман на активиран јаглерод во вотка и последна филтрација во мешавина на вода, технологијата и експертизата на Pall може да ви помогнат да ги намалите трошоците, да го подобрите приносот и да го одржувате целосна контрола на процесот.

Безалкохолни пијалоци

Пал им помага на денешните производители на пијалоци без алкохол да постигнат поиновативни вкусови и функционални состојки во категории како млечни производи, безалкохолни пијалоци, овошни сокови, чај и ладно сварено кафе. Денес, производителите се занимаваат со многу итни проблеми како што се усогласеност и безбедност на контакт со храна, заштита на брендот, влијанија врз животната средина и намалување на OPEX.

Филтрирање и раздвојување на млечни производи

Да се ​​обезбеди вкус и хранлива вредност се одржуваат во текот на целиот процес на прочистување и одвојување.
Производителите на сирење, пазарното млеко и млечните состојки ширум светот се потпираат на Пал како компанија да ги исполни нивните барања за производ за филтрирање, услуги и процеси за безбедност. Нашите решенија за филтрирање го задоволуваат спектарот на барања за филтрација, почнувајќи од разјаснување од општа намена, сè до разграничувања на високи протеини.

Храна и состојки

Ние обезбедуваме безброј решенија за филтрирање, раздвојување и прочистување, овозможувајќи им на производителите на храна да ги постигнат своите цели и да ги заштитат своите брендови

Канабис

Бидејќи постои зголемена побарувачка за производство и производство на масло од канабис.

Најголемиот предизвик за производителите на масло од канабис е да се задоволи зголемената побарувачка на потрошувачите за висококвалитетно масло богато со соединенија со јасен златен карактер без хлорофил.

Pall Corporation е специјализирана во понудата на филтрација, решенија за следење на микроорганизми и производи што се во согласност со GMP и FCC.

Филтрирање на воздух, гас, пареа и вода

Пал решенијата обезбедуваат квалитет на комуналните течности како вода, пареа, воздух и други гасови за да го заштитат процесот на производство на храна и пијалоци