Заштитна работна облека

Заштитна работна облека

Заштитната облека и делови од облеката кај некои работни процеси и посебни околности се клучен дел од личната заштитна опрема.

Порано заштитната работна облека и естетика не играле некоја улога, но денес работниците сакаат да изгледаат убаво додека работат и затоа обрнуваат внимание на моделот, удобноста , материјалите, издржливоста на својата работна облека.Покрај тоа многу од компаниите веќе имаат свој визуелен идентитет, кој сакаат да го истакнат преку појавата на своите вработени.

Од друга страна, работните места имаат и пропишани стандарди и ниво на заштитна работна облека која мора да се исполни.

Продукти

Заштитна работна облека
Заштитни одела и додатоци (Stayer Safety)
3М заштитни елеци и јакни
3M™ лабораториска облека за една употреба
Заштитни комбинезони