Микроинвертори за фотоволтаични модули

Со IQ8, напојувајте ги основните апарати - светла, вентилатори и телефони - за време на дневни прекини, дури и без домашна батерија.

IQ8, нашиот најмоќен софтверски управуван микроинвертер досега, се напојува со сопствен, интелигентен чип, кој го прави префрлувањето помеѓу вклучувањето или исклучувањето на мрежата практично беспрекорно.

Енергетските системи Enphase се доволно паметни за да се ажурираат автоматски преку интернет за да го добијат најновиот софтвер и новите функции.

Енергетските системи Enphase имаат вградено брзо исклучување, така што, во случај на итен случај, вашата сончева енергија може да се исклучи веднаш и лесно, со што ќе бидат безбедни работниците од комуналните услуги и првите лица кои реагираат.

Овие системи можете брзо и лесно да го проширите вашиот систем додека растат вашите потреби.

Енергетските системи Enphase ја користат нашата лиценцирана технологија Burst Mode за создавање на енергија во услови на слаба осветленост, како на пример кога има сенки или облаци кои минуваат под сончевите зраци.

Enphase микроинвертерите се покриени со 25-годишна лимитирана гаранција.

Продукти

Фотоволтаични панели
Микроинвертор