Масла за ланци

Molub-Alloy CH

Castrol Molub-Alloy ™ CH се повеќенаменски мазива дизајнирани за употреба при најразлични примени на ланци. Овие средства за подмачкување се произведуваат од комбинација на компоненти со највисок квалитет, вклучително, систем на адитиви за екстремен притисок со напредни масла за подмачкување од типот Molub-Alloy.

Viscogen KLK

Castrol Viscogen ™ KLK 25 и 28 се целосно синтетички масла дизајнирани за подмачкување на ланци кои работат на високи температури до 250 ° C / 482 ° F. Тие се особено корисни во апликации кои бараат исклучителна заштита при абење при екстремно оптеретување. Viscogen KLK 25 и 28 формираат транспарентен подмачкувачки филм со неутрален мирис кој дава исклучителна потпора на металните површини спречувајќи испуштање или капење и ниска напнатост на површината овозможувајќи лубрикантот да навлезе во тесни празнини.