Редукторски масла

Нашите редукторски масла ги имаат перформансите што Ви се потребни, од стандардни минерални масла до синтетички масла со високи перформанси.

Редукторските масла на Castrol, ќе ви помогнат да постигнете:

  • Подолг век на траење на преносот
  • Оптимално подмачкување
  • Подолги интервали на услуги
  • Поголема продуктивност
  • Пониски главни тенкови
  • Пониска потрошувачка на нафта и отпад

Alpha SP

Добар капацитет на носивост, отпорност на оксидација, отпорност на корозија, отпорност на пена и заштита од абење со екстремни перформанси на притисок. Исполнете ги барањата на спецификацијата DIN 51517.

Optigear BM

За подмачкување на единиците за брзини и наклон, дури и во тешки услови на работа. Адитивниот систем „Микрофлукс Транс“ го штити и го подобрува површинскиот профил на забите на менувачот. За подмачкуването на запчаници и лагери.

Alphasyn T

Формулиран за употреба кај повеќе типови системи. Погоден за подмачкување на лагери и циркулаторни системи кои работат на високи температури и разни апликации со висока температура, како што се во хидраулични системи и за подмачкување на големи, бавни движечки брзини.

Alphasyn PG

Castrol Algmentyn PG маслото се заснова на течности од поли алкилен гликол (PAG) засилени со антиоксиданти, инхибитори на 'рѓа и адитиви за екстремен притисок (ЕП) со висока термичка стабилност.

Optigear Synthetic 800

Optigear Synthetic X

Optileb GT

Изработени за да се исполнат посебните барања на индустријата за храна и пијалоци. Тие се засноваат на синтетички масла и содржат внимателно избрани адитиви за да се спречи абење, оксидација и корозија. Масла за стакло со оптички влакна ги надминуваат барањата на DIN 51517 дел 3 CLP.