Масла за формирање метал

Castrol нуди сеопфатен спектар на масла за формирање за компатибилни решенија за процесирање на метали.

Металското формирање традиционално игра голема улога во многу металустрирани индустрии и, исто така, станува сè поважно како алтернатива на одредени технологии за отстранување метали, особено кога може да се постигне поголема ефикасност со намалување на чекорите во производството или намалување на стапките на отпад.

Castrol може да обезбеди вистински производ за вашата специфична апликација, ние го групиравме нашето портфолио според нивната главна област на примена:

  • Ладно формирање на металот (сheet metal stamping)
  • Цртање и длабоко цртање
  • Посебно обликување на металите (Fineblanking)
  • Бесшевно спојување на цевки (пипергирање)
  • Заварено тркалање на цевки
  • Тубуларно хидроформирање
  • Ладно тркалање

За оваа намена го издвојуваме маслото на Castro:

ILOFORM