Турбински масла

Масла дизајнирани да ги задоволат барањата за подмачкување на турбини на пареа, гас и вода.

Perfecto T

Опсегот на турбински масла Castrol Perfecto T е формулиран од високо рафинирани резерви на минерални основи заедно со адитиви за 'рѓа и оксидација за да ја прошири нивната својствена стабилност на оксидација и заштита од корозија.

Perfecto X

Опсегот на лубриканти со турбинско масло Castrol Perfecto X се заснова на минерални масла со врвен квалитет, засилени со инхибитори на 'рѓа и оксидација, за да се обезбеди максимална заштита при високи температури.

Perfecto XEP

Опсегот на турбински масла Castrol Perfecto XEP е формулиран од строго хидро третирани премиум резерви на минерални бази, заедно со комплексен систем за адитиви за да се обезбеди потребна ефикасност против абење и оксидативна стабилност.