Пастеризација

Инфекциите во трагови и вкрстената загаденост на микроорганизмите кои се пренесуваат од процесот на производство може да се откријат само по значително задоцнување.

Овој огромен ризик може да се избегне со пастеризација. Благодарение на рекуперативниот дизајн на системот за пастеризација, понекогаш може да се обнови и до 96 проценти од влезот на топлина. Ова ја прави пастеризацијата најисплатлива од сите термички третмани што се користат денес.

Најдобар начин за постигнување стабилен квалитет на производот е пастеризацијата или flash - пастеризацијата. Топлинската инактивација на микроорганизмите му помага на производителот да ги дефинира микробиолошките својства на неговиот производ. Како и со сите методи за намалување на микроорганизмите, ефикасноста зависи од првичното броење на организмот во нетретираниот пијалок. Мерка на микробиолошкиот ефект на термичката обработка е бројот на применети единици за пастеризација (PU).

Flash пастеризацијата е безбеден и економичен метод кој обезбедува бескомпромисен квалитет. Особено нашето внимание е насочено кон безбедноста на процесите, што резултира во непостојан висок квалитет на производот.

Дизајнот и функцијата на системот мора да бидат индивидуално испланирани и прилагодени на видот на производот што треба да се третира. Врз основа на планирање, се фокусираме на хигиенски звучни високо квалитетни модули на процеси и компоненти кои обезбедуваат максимална долгорочна сигурност.