Тефлонските ремени Schiki Belting се паметно решение за широк спектар на апликации за печење и замрзнување.
Примена:
- Печки со висока температура или со отворен пламен (на пример, леб од пита и пијадина)
- Нелепливи апликации
- Процеси на печење на печат (на пр. Тортиillaи, подлоги за пица, лепчиња)
- Криогени комори за замрзнување
Тефлонскиот или силиконски обложен појас ќе обезбеди врвни перформанси на екстремни температури за широк спектар на апликации во прехранбената индустрија.
Клучни придобивки:
Одлични својства на ослободување, дури и за леплива храна, како што се тесто на база на брашно, и за производи обложени со шеќер или базирани на шеќер, на пр., Крофни или чоколадо
Многу ниско триење - висока отпорност на абење
Работни температури:
Отпорна на топлина до +260 ° C
Отпорен на студ до -70 ° C
Хемиски инертен
Лесно чистење поради нелеплив тефлонски премаз
Во согласност со EC 1935/2004 и FDA Food Grade