Тефлонските ремени Schiki Belting се паметно решение за широк спектар на апликации за печење и замрзнување.

Примена:

- Печки со висока температура или со отворен пламен (на пример, леб од пита и пијадина)

- Нелепливи апликации

- Процеси на печење на печат (на пр. Тортиillaи, подлоги за пица, лепчиња)

- Криогени комори за замрзнување

Тефлонскиот или силиконски обложен појас ќе обезбеди врвни перформанси на екстремни температури за широк спектар на апликации во прехранбената индустрија.

Клучни придобивки:

Одлични својства на ослободување, дури и за леплива храна, како што се тесто на база на брашно, и за производи обложени со шеќер или базирани на шеќер, на пр., Крофни или чоколадо

Многу ниско триење - висока отпорност на абење

Работни температури:

Отпорна на топлина до +260 ° C

Отпорен на студ до -70 ° C

Хемиски инертен

Лесно чистење поради нелеплив тефлонски премаз

Во согласност со EC 1935/2004 и FDA Food Grade

Други продукти од истата категорија

Ленти за синхронизација (Schiki)
 Синтетички Ремени
Синтетички Ремени