Дивизии
Брендови

Обновлива енергија

Употребата на сончевата енергија се зголемува во просек за околу 20% секоја година од 2002 година, што го прави најбрзо растечка енергетска најнапреднта технологијаите микроинвертори за трансформација гија во светот. Со почетокот на енергетската криза во 2022 година, фотоволтаичните панели влегуваат во масовна употреба како кај домаќинствата така и кај бизнис заедницата.


Компанијата ЕКОТИП со својот американски партнер Enphase Energy на македонскиот пазар ја нуди најнапредната технологија за конверзија на сончевата во електрична енергија. Микроинвертор технологијата како далеку поефикасна од сите останати, во комбинација со некој од најдобрите фотоволтаични модули со кои располага нашата компанија ќе направат исклучително ефикасен и безбеден систем за производство на електрична енергија.

Системите Enphase се подолготрајни, побезбедни, посигурни, поедноставни и поефикасни поради неколкуте технологии кои се вградени во нив. Овие системи ќе бидат ваш сигурен и стабилен извор на енергија во следните неколку децении.
Нашите стручни тимови ќе ја извршат монтажата на системот брзо и едноставно a nадгледувањето на работата и корекција на евентулните проблеми се врши софтверски од страна на експертите на Екотип и Enphase.
Екотип ви помага при обезбедување на техничката документација која е потребна при доставување на барање за инсталирање на фотоволтаиците но и при евентуално поднесување на барање за кредитирање во некоја од банките.

Enphase микроинвертори


Нашиот пионерски микроинвертер Enphase IQ врши навидум невозможен подвиг со брилијантна едноставност. Ги трансформира фотоните, квантните честички на светлината, во безбедна наизменична струја што можете да ја користите за напојување на вашиот дом. Со енергетскиот систем Enphase, секој соларен панел е опремен со свој микроинвертер, па ако еден панел се лизне во сенка или доживее ретка грешка, другите панели продолжуваат да генерираат енергија.
Тоа е во целосна спротивност со традиционалните жичени инвертер системи, каде што ако еден панел „падне“, целиот систем ќе „падне“ со него.
Микроинвертерите Enphase IQ се компатибилни со речиси сите марки и модели на соларни панели, затоа изберете ги панелите што најмногу ви се допаѓаат знаејќи дека нашите микроинвертери ќе работат со нив беспрекорно.

Enphase мобилна апликација

Моќен и интелигентен придружник на енергетскиот систем Enphase.
Следете го статусот на вашиот систем од каде и да сте и знајте точно колку енергија произведува вашиот сончев систем. И можете да генерирате извештаи за производство на енергија по ден, недела, месец или година. Сето тоа е прикажано во атрактивни и лесно читливи графикони и инфографици.

Дивизии

Фотоволтаични системи

Брендови

Enphase Energy