Пиварница Пеќ

Пеќката пиварница произведува меѓународно признати брендови со висок квалитет. Пеќкото пиво (Birra Peja), и освежителните пијалаци Sola и Multi Sola се палетата на производи на оваа компанија.

Пиварата во Пеќ во соработка со Екотип инсталираше систем за микрофилтрација на водата од производителот Klarwin со што значително го подобри квалитетот на своите производи.

Други завршени проекти