ЕкоТип

50+

Компании кои ни веруваат

ЕкоТип

20+

Партнери

ЕкоТип

100+

завршени проекти

Модерна општествено одговорна компанија

Размислуваме на глобално ниво, но делуваме локално. Соработувајќи со водечките компании во соодветните индустрии, како нивни партнери ние сме носители на нивниот квалитет и кредибилитет.

Профил на компанијата

Екотип е приватна компанија со седиште во Скопје, основана во септември 1998 година.

Основни дејности се филтрација на воздух и течности, трансмисија и трансмисиони елементи, процесен инжинеринг и дистрибуција на материјали од нерѓосувачки челик и алуминиум, опрема за заштита при работа и трговија со масла и мазива. Нашата компанија ги имплементира сите принципи на современиот бизнис: Квалитет, Сигурност, Експедитивност, Едноставност.

Во денешната индустрија со зголемување на конкурентоста нема повеќе место за таканаречена “анализа парализа” или за статистички заклучоци без практична валидација. Резултатите на секој проект мора да бидат објаснети и сфатени на сите нивоа во организацијата.

Размислуваме глобално, но делуваме локално, работиме со најдобрите светски компании во своите дејности и сме нивни партнери, а нивниот квалитет и енергија заради кои се глобални лидери, ги пренесуваме на истото ниво.

Од првиот ден инвестираме во постојан развој на компанијата. Создваваме сопствен кадар, имплементираме стандарди во работењето, општествено сме одговорни преку нашиот однос кон државата и природата и постојано тежнееме кон усовршување.

Сектори

Референци